'Bergkamp speelt grote rol bij Van de Beek-transfer naar Manchester United'

'Bergkamp speelt grote rol bij Van de Beek-transfer naar Manchester United'

01-09-2020 10:41 Laatste update: 12:43
89

Dennis Bergkamp heeft een grote rol gespeeld bij de transfer van Donny van de Beek naar Manchester United. De Arsenal-legende en schoonvader van de Ajax-middenvelder heeft naar verluidt een goed woordje gedaan voor Van de Beek.

Dat meldt Sky Sports. Bergkamp is natuurlijk een bekende naam in Engeland: hij speelde elf seizoenen in het shirt van Arsenal en wist daar de harten van de supporters te winnen. Over de precieze rol van Bergkamp bij de onderhandelingen tussen Ajax en Manchester United, die overigens zeer soepel zouden zijn verlopen, doet het Engelse medium geen uitspraken. De voormalig aanvaller van Arsenal is de schoonvader van Van de Beek.

Zaterdag werd voor het eerst bekend dat Van de Beek dichtbij een transfer naar een Europese topclub was. Op dat moment was het nog niet bekend dat het om Manchester United ging en werd de Ajax-middenvelder ook gelinkt aan Tottenham Hotspur, Real Madrid en FC Barcelona. United betaalt naar verluidt ongeveer veertig miljoen euro voor de man uit Nijkerkerveen. Hiermee komt hij in de top drie duurste uitgaande transfers van Ajax, achter Matthijs de Ligt (75 miljoen euro) en Frenkie de Jong (75 miljoen euro). De derde plaats deelt Van de Beek met Hakim Ziyech en Davinson Sánchez.