Rienstra keert definitief terug in Eredivisie: 'Het was er een van de lange adem'

Rienstra keert definitief terug in Eredivisie: 'Het was er een van de lange adem'

01-09-2020 18:26 Laatste update: 18:35
40

Ben Rienstra keert terug in de Eredivisie. Fortuna Sittard neemt de dertigjarige middenvelder per direct over van het Turkse Kayserispor.

Rienstra heeft een driejarig contract ondertekend in Zuid-Limburg. "Ik ben trots dat ik de komende jaren voor Fortuna Sittard mag gaan spelen. Ik heb veel zin in dit nieuwe project en ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de groei die de club de afgelopen jaren heeft ingezet", reageert hij op de website van zijn nieuwe club.

Technisch manager Sjors Ultee is opgelucht. "Het was er een van de lange adem, maar we zijn blij dat het nu rond is", verklaart hij. "We voegen met Ben een ervaren leider toe aan onze selectie. Wij zijn continu op zoek naar de juiste balans tussen ervaring en jong talent. De kwaliteiten van Ben sluiten daar perfect op aan."

Rienstra heeft zijn sporen in de Eredivisie ruimschoots verdiend met een totaal van 256 optredens namens Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en sc Heerenveen. In de zomer van 2019 koos hij voor een Turks avontuur. Bij Kayserispor kwam hij tot 26 competitiewedstrijden.

Fortuna Sittard versterkte zich eerder met Zian Flemming (PEC Zwolle), Veron Parkes (West Ham United), Mats Seuntjens (Kayserispor), Mike van Beijnen (Gençlerbirligi), Sebastian Polter (Union Berlin), Joshua Wehking (Hamburger SV), Roel Janssen (VVV-Venlo), Yanick van Osch (PSV), George Cox (Brighton, was al gehuurd) en Emil Hansson (Hannover 96).