Messi-soap bereikt climax: vader stapt in vliegtuig voor gesprek met Bartomeu

Messi-soap bereikt climax: vader stapt in vliegtuig voor gesprek met Bartomeu

01-09-2020 19:56 Laatste update: 20:11
82

Jorge Messi, vader en zaakwaarnemer van Lionel Messi, zit op dit moment in het vliegtuig naar Barcelona. Het doel: een definitieve breuk forceren, aldus TyC Sports en Marca.

Jorge Messi stapte dinsdag in Rosario op het vliegtuig naar Spanje, waar hij over enkele uren wordt verwacht. In Barcelona staat een ontmoeting met Barça-president Josep Maria Bartomeu op de planning. Messi senior hoopt op de 'best mogelijke manier' een oplossing te vinden, klinkt het.

Messi wil weg bij Barcelona en heeft besloten zijn contract op te zeggen. De Catalaanse grootmacht gaat daar echter niet mee akkoord en houdt hem aan de overeenkomst, die loopt tot medio 2021. Daarin staat een minimale afkoopsom van 700 miljoen euro.

Jorge Messi zal proberen dat naar beneden te krijgen, melden Spaanse en Argentijnse media. Het ideale scenario is dat de clausule helemaal van tafel verdwijnt. Messi kan dan transfervrij vertrekken, waarbij Manchester City als de meest voor de hand liggende bestemming geldt.

Twintig jaar geleden reisde Jorge Messi ook af naar Barcelona, toen om een jeugdcontract te regelen voor zijn talentvolle zoon. Messi maakte de laatste zestien jaar furore in het shirt van Barça, maar de liefde is totaal bekoeld.