'FC Twente verrast en plukt negende zomerversterking weg bij FC Utrecht'

'FC Twente verrast en plukt negende zomerversterking weg bij FC Utrecht'

02-09-2020 10:40 Laatste update: 11:51
83

FC Twente staat op het punt zich te versterken met Dario Dumic. De international van Bosnië komt over van FC Utrecht, waar zijn rol al geruime tijd is uitgespeeld.

Volgens De Telegraaf wordt de definitieve transfer op korte termijn afgerond. Dumic maakte in 2017 de overstap van NEC naar FC Utrecht, maar kwam in de Domstad niet verder dan vijftien competitiewedstrijden. De laatste jaren werd hij uitgeleend aan Dynamo Dresden en Darmstadt 98.

In Duitsland was hij afgelopen seizoen een gewaardeerde kracht. Dumic kwam namens Darmstadt tot 33 optredens in de 2. Bundesliga. Ook Fortuna Sittard had belangstelling voor de 28-jarige verdediger, meldt De Telegraaf. In Enschede ligt  een tweejarig contract op hem te wachten.

Met de komst van Dumic komt het aantal zomerversterkingen bij Twente op negen. Gijs Smal kwam over van FC Volendam, terwijl Lazaros Lamprou (PAOK), Tyronne Ebuehi (Benfica), Danilo Pereira (Ajax), Alexander Jeremejeff (Dynamo Dresden), Kik Pierie (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton) en Vaclav Cerny (FC Utrecht) worden gehuurd.