FC Twente reageert op Elia-verwijt: 'Wat hij zei is natuurlijk een lachertje'

FC Twente reageert op Elia-verwijt: 'Wat hij zei is natuurlijk een lachertje'

02-09-2020 07:31
115

Het verwijt van Eljero Elia richting FC Twente dat er met opzet verhalen over zijn gelekt over wat de aanvaller moet gaan verdienen, schildert technisch directeur Jan Streuer af als onzin.

Elia verbaasde zich onlangs over de uitspraak van Arnold Bruggink dat FC Twente niet extra voor hem moet gaan betalen. "Maar ik weet dat Streuer (technisch directeur Twente, red.) en Bruggink vrienden van elkaar zijn", zei Elia afgelopen week in het YouTube-programma DAY1. "Dus Streuer heeft tegen Bruggink gezegd dat hij dat moest zeggen."

Streuer ontkent dat met klem tijdens de podcast Tukkerproat. "Een speler moet graag willen komen. Ze weten ook dat wij geen extreme salarissen kunnen betalen. Als hij hier had willen spelen, dan had hij hier gespeeld, heel simpel. Dat verhaal over Bruggink en mij is echt onzin", stelt Streuer, die ook ontkent dat FC Twente Elia een proeftraining wilde laten afleggen.

"Wat hij zei over een proeftraining is natuurlijk een lachertje. Wij kennen die spelers en laten die spelers nooit een proeftraining doen. We doen een medische keuring, dat is normaal. Dat heeft niets met een voetbaltest te maken, totaal niet. Het is goed zo", aldus Streuer.

Trainer Ron Jans vindt de situatie rond Elia en FC Twente jammer. "Eljero is echt een heerlijke speler, een leuke gast. Dus hij was echt wel welkom. Maar ik vind het wel jammer. Arnold Bruggink laat zich er echt niet voor lenen dat iemand tegen hem zegt: breng dat even naar buiten. Echt onzin. Er stond ook ergens dat we hadden gevraagd om een proeftraining, dat is helemaal niet waar. Dat is dan wel jammer. Maar Eljero gaat naar FC Utrecht en ik wens hem succes, op twee wedstrijden na", aldus Jans.