Update: 'Wijnaldum is er wel uit met Barcelona, overstap wordt snel afgerond'

Update: 'Wijnaldum is er wel uit met Barcelona, overstap wordt snel afgerond'

02-09-2020 13:26 Laatste update: 18:01
155

Georginio Wijnaldum moet de eerste aankoop worden van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. Dat meldt De Telegraaf. Maar er zijn meer topclubs die belangstelling hebben voor de Oranje-international.

In Spanje werd woensdagochtend gemeld dat Wijnaldum een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Barça. Zover is het volgens De Telegraaf nog niet, maar het zit er wel aan te komen. Barça heeft geen moeite om aan de eisen van Wijnaldum en Liverpool te voldoen: de Rotterdammer moet vijftien tot twintig miljoen euro kosten.

In Camp Nou ligt een driejarig contract klaar voor Wijnaldum, met een optie op een extra seizoen. Liverpool wil hem niet langer dan twee jaar geven, waardoor de gesprekken zijn vastgelopen. De Oranje-international ligt nog één jaar vast op Anfield. Wijnaldum zou zelf zelf graag snel duidelijkheid en zekerheid krijgen over zijn toekomst.

Toch is een transfer nog niet zeker. De Telegraaf schrijft er vanuit de Premier League, Serie A en Bundesliga is geïnformeerd naar Wijnaldum. Een complicerende factor is het feit dat Wijnaldum vanwege de geldende coronamaatregelen het trainingskamp van Oranje deze week niet kan verlaten voor een medische keuring.

De 29-jarige Wijnaldum speelde bij Sparta, Feyenoord, PSV, Newcastle United en Liverpool, waarmee hij de Champions League en Premier League won. Als zijn transfer naar Barça rondkomt, heeft Koeman komend seizoen de beschikking over zijn zo succesvolle Oranje-tandem Wijnaldum-Frenkie de Jong.

Update: Georginio Wijnaldum is er 'volgens ingewijden wel uit met Barcelona'. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat ook schrijft dat de middenvelder op een driejarig contract mag rekenen in Camp Nou. De directie van de club van trainer Ronald Koeman denkt de transfer snel af te kunnen ronden.