VI: oude NEC-bekende Larsson speelt zich bij Spartak in Champions League-kijker

VI: oude NEC-bekende Larsson speelt zich bij Spartak in Champions League-kijker

02-09-2020 14:29
18

Jordan Larsson speelde in 2017 zonder al te veel succes voor NEC, maar lijkt drie jaar later een toptransfer te gaan maken. De 23-jarige Zweed is bij het Russische Spartak Moskou volledig opgebloeid en zou binnenkort in de Champions League kunnen spelen.

De zoon van kersvers FC Barcelona-assistent Henrik Larsson meldde zich in januari 2017 in De Goffert. Na twee halve seizoenen – één in de Eredivisie, één in de Keuken Kampioen Divisie – keerde hij alweer terug naar Zweden. Larsson junior speelde zich bij IFK Norrköping in de kijker bij Spartak Moskou en verhuisde in 2019 naar Rusland: sindsdien was hij goed voor dertien goals en zes assists in 36 officiële wedstrijden.

Dat is in de Europese toplanden niet onopgemerkt voorbijgegaan, meldt Voetbal International: Larsson kan naar de Bundesliga, de Serie A of de Primera División vertrekken. Champions League-deelnemers Borussia Mönchengladbach en SS Lazio hebben 'nadrukkelijke belangstelling', net als AS Roma en Valencia. De aanvaller ligt nog drie jaar vast bij Spartak Moskou: de Russen betaalden in 2019 een transfersom van vier miljoen euro, maar zouden dat bedrag dubbel en dwars terug kunnen verdienen.