Ferdinand lyrisch over United-aanwinst Van de Beek: 'Tweede, achter De Bruyne'

Ferdinand lyrisch over United-aanwinst Van de Beek: 'Tweede, achter De Bruyne'

02-09-2020 21:38
79

Rio Ferdinand is maar wat blij met de komst van Donny van de Beek naar Manchester United. De voormalig verdediger van de Engelse club zet Van de Beek in een rijtje met Kevin De Bruyne.

"Hij brengt doelpunten, hij brengt assists, heeft een geweldige werklust en goede intelligentie", geeft Ferdinand aan in een video op zijn eigen YouTube-kanaal. "Hij komt van Ajax, dus weet hoe hij goed voetbal moet spelen."

De voormalig verdediger van United weet dat Van der Sar Van de Beek liever niet had zien vertrekken. "Heb je het gezien trouwens op social media? Van der Sar gebruikte huilende emoji's toen ik zei dat Van de Beek naar United zou vertrekken. Hij was er niet blij mee, hij weet wat hij laat gaan", vertelt Ferdinand.

"In de laatste drie seizoenen, als je hem vergelijkt met alle middenvelders uit de Premier League wat betreft betrokkenheid bij doelpunten, dan eindigt hij als tweede. Hij hoeft alleen De Bruyne voor zich te laten. En De Bruyne is een van de beste spelers van de wereld. United krijgt een solide, allround speler", sluit een tevreden Ferdinand af.