'Twee jaar cashen' in Qatar: 'Daarna niet te oud om in de Eredivisie te spelen'

'Twee jaar cashen' in Qatar: 'Daarna niet te oud om in de Eredivisie te spelen'

02-09-2020 22:16
33

Mohammed Osman vervolgt zijn carrière niet in de Eredivisie, maar in Qatar. De technische middenvelder heeft gekozen voor een tweejarig contract bij Al Kharaitiyat en wijst avances van onder meer SC Heerenveen af.

Het afgelopen seizoen speelde Osman bij Heracles Almelo, maar daar werd zijn contract niet verlengd. De transfervrije Syriër kon vervolgens bij Heerenveen aan de slag en genoot ook de interesse van andere Eredivisie-clubs, maar hij besloot om voor het grote geld te kiezen. "In eerste instantie had ik het liefst een mooie stap binnen Europa gemaakt", zegt Osman tegen De Gelderlander. "Een middenmoter in Duitsland of Italië."

Osman moest echter toch van plan veranderen. "Die optie is niet voorbij gekomen. Ik had langer geduld kunnen hebben, maar de coronacrisis maakt dit geen ideale transferperiode. Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb. Als ik in Nederland blijf, is het onzeker of een kans als deze zich nog eens voordoet. Financieel gezien is dit een heel mooie stap. Hiermee zit ik goed voor de toekomst. Over twee jaar, als ik heb gecasht, ben ik 28 jaar. Dan ben ik nog niet te oud om in de eredivisie te spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie