Twijfels over nieuwe Heracles-spits: 'Nog niet op niveau om Eredivisie te spelen'

Twijfels over nieuwe Heracles-spits: 'Nog niet op niveau om Eredivisie te spelen'

03-09-2020 08:10
11

Bij Heracles Almelo zijn er nog twijfels over de nieuwe spits Sinan Bakis, de opvolger van de naar KRC Genk vertrokken Cyriel Dessers. Hij kwakkelt met zijn fitheid, zo ziet ook trainer Frank Wormuth.

"Hij is de eerste optie, maar hij heeft nog niet zijn ware aard laten zien", laat de Heracles-coach weten in gesprek met TC/Tubantia. "Sinan is nog niet op het niveau, dat nodig is om in de Eredivisie te spelen. Dat komt omdat hij zich pas laat bij ons voegde en geblesseerd raakte. Het is wat ongelukkig allemaal en het kost tijd om hem uiteindelijk op het gewenste niveau te krijgen. In twee weken tijd gaat dat lastig worden."

Wormuth ziet dat Bakis nog voldoende kan verbeteren, wanneer hij in de voetsporen wil treden van Dessers. "Fitheid is de grootste uitdaging. En hij moet rustig blijven als hij wil scoren. Dat zie je ook bij Mo Amissi. Die werkt heel hard, ontwikkelt zich goed, maar moet op het cruciale moment rustiger worden. Als hij dat doet, maakt hij de volgende stap."

Bakis verliet woensdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (4-0 winst) aangeslagen het veld. Mocht de aanvaller het begin van de Eredivisie niet halen, dan is Adrian Szöke een mogelijke vervanger, maar die speelt op dit moment met de nationale ploeg van Hongarije. "Maar ook Delano Burgzorg kan er spelen", aldus Wormuth. "Of Mo, als hij het oppakt."