Geen transferactiviteit, Promes voorlopig nieuwe Van de Beek: Andere dimensie

Geen transferactiviteit, Promes voorlopig nieuwe Van de Beek: "Andere dimensie"

03-09-2020 11:56
110

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft deze week officieel afscheid genomen van Donny van de Beek, die woensdag zijn transfer naar Manchester United afrondde. Deze deal zat er al enige tijd aan te komen en Ajax hoeft niet halsoverkop de transfermarkt op, benadrukt Ten Hag.

De trainer gunt het Van de Beek van harte: Ajax had al duidelijk gemaakt dat het mee zou werken, mocht een geïnteresseerde club zich melden. "De afspraken waren helder", vertelt Ten Hag aan Voetbal International. Van de Beek ontbrak zaterdag tegen Eintracht Frankfurt en de deal kwam in razend tempo rond. "Als dan het moment zich aandient, moet je ook meewerken, wanneer het voor alle partijen op een juiste manier gebeurt."

Een versterking van buitenaf zal er naar alle waarschijnlijkheid niet komen, liet Ten Hag eerder al weten. De Tukker hield Jurgen Ekkelenkamp al binnenboord en zou ook Quincy Promes en nieuwkomer Mohammed Kudus als aanvallende middenvelder op kunnen stellen. "Als er spelers vertrekken, zullen andere jongens opstaan", aldus Ten Hag. "Intern hebben we voldoende opties om daaraan invulling te geven."

Ten Hag liet Promes bij Go Ahead Eagles al als nummer 10 spelen: hij lijkt voorlopig de voorkeur te krijgen. De hoofdtrainer wil Promes echter niet met Van de Beek vergelijken. "Elke speler is anders en uiteindelijk gaat het erom de juiste balans te vinden voor het team. Promes geeft een andere dimensie aan het elftal dan Van de Beek op die positie, maar dat betekent niet dat het ene goed en het andere slecht is."