Lodeweges leeft mee bij Oranje: 'Hij is hevig teleurgesteld, dit was zijn kans'

Lodeweges leeft mee bij Oranje: 'Hij is hevig teleurgesteld, dit was zijn kans'

03-09-2020 14:27 Laatste update: 14:33
31

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges mist vrijdag Daley Blind, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij én Denzel Dumfries in de Nations League-opener tegen Polen. De rechtsback van PSV sluit mogelijk zaterdag weer aan bij de selectie van het Nederlands elftal.

Dumfries staat op het punt vader te worden en is er in de aanloop naar de interland tegen Polen niet bij. Drie dagen later, als Oranje het opneemt tegen Italië, verwacht Lodeweges wel over de PSV-captain te kunnen beschikken.

De Vrij leek door de absentie van De Ligt zijn eerste interland sinds 2018 te gaan spelen, maar moest geblesseerd afhaken. "De Vrij is hevig teleurgesteld", bevestigt Lodeweges. "Dit was zijn kans. Die maakt zo'n jaar mee in Italië. Hij blijft positief, ondanks dat hij heel vaak niet speelde. Dat is uitermate knap voor een jongen met zo'n staat van dienst. Nu kreeg hij een kans en gaat het niet door."

Lodeweges kan niets zeggen over de aard van de blessure van De Vrij. "Stefan had al een probleempje toen hij hier kwam. Het had goed kunnen uitpakken, maar dat is niet goed gegaan."

De Oranje-bondscoach heeft niet overwogen een vervanger op te roepen. "We verwachten en hopen dat Dumfries zaterdag weer aan zal sluiten. De jongens die we hebben, daar redden we het wel mee. Koopmeiners? Dat was wel een optie, maar daar hebben we niet voor gekozen."