Fanatieke Willem II-fans 'kunnen beleving niet kwijt' en komen voorlopig niet

Fanatieke Willem II-fans 'kunnen beleving niet kwijt' en komen voorlopig niet

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2020 om 17:20do 03-09-2020 om 17:20

Willem II heeft donderdag een statement van de fanatieke Tilburgse fans gedeeld. Zij zullen voorlopig verstek laten gaan bij thuiswedstrijden van de Tricolores, zolang de huidige coronamaatregelen nog van kracht zijn.

Voetbalfans mogen tijdens stadionbezoeken niet hartstochtelijk juichen en moeten op anderhalve meter afstand van elkaar zitten: ook zingen is voorlopig niet toegestaan. De fanatieke fans 'zien hier geen hiel in' en 'kunnen hun beleving niet kwijt', laat een collectief van verschillende supportersgroeperingen weten. Zij zullen voorlopig niet aanwezig zijn tijdens wedstrijden en hoeven hier geen financiële compensatie voor te ontvangen.

Technisch directeur Martin van Geel vindt het spijtig, maar begrijpt dat de harde kern het Koning Willem II Stadion voorlopig links laat liggen. "De steun van onze fanatieke supporters en de wisselwerking van hen met onze spelers is prachtig om te ervaren. We hebben alle begrip dat zij door de beperkende richtlijnen ervoor kiezen voorlopig niet naar het stadion te komen", laat hij weten aan de Willem II-kanalen. "Dat deze supportersgroeperingen op deze manier samenwerken en andere supporters daarmee een grotere kans bieden op een wedstrijdbezoek, daarvoor hebben wij veel respect en zijn we hen zeer erkentelijk."

Willem II start het Eredivisie-seizoen op zaterdag 12 september tegen sc Heerenveen, gaat midweeks op bezoek bij het Luxemburgse Progrès Niederkorn en speelt op zondag 20 september zijn eerste thuisduel: Heracles Almelo komt dan naar Tilburg.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws