Nieuws uit hoge noorden én diepe zuiden: Groningen en Roda vinden elkaar opnieuw

Nieuws uit hoge noorden én diepe zuiden: Groningen en Roda vinden elkaar opnieuw

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2020 om 18:40do 03-09-2020 om 18:40

En FC Groningen heeft opnieuw een speler van het hoge noorden naar het uiterste zuiden gestuurd. Amir Absalem gaat zijn ex-ploeggenoot Jan Hoekstra gezelschap houden bij Roda JC: de 23-jarige linksback heeft voor twee seizoenen getekend in Kerkrade.

Beide clubs hebben de deal donderdagavond bevestigd. Absalem werd opgeleid door Feyenoord en trok in 2016 naar FC Groningen, maar slaagde er nooit in door te breken. De Capellenaar speelde achttien officiële wedstrijden in het eerste en werd tussendoor verhuurd aan Almere City. Deze zomer mocht hij zich weer bewijzen in Groningen. "We zijn nu gezamenlijk tot de conclusie gekomen, dat zijn perspectief op speeltijd bij FC Groningen voor dit seizoen niet groot zou zijn en dat het voor zijn persoonlijke ontwikkeling beter was dat Amir bij een andere club aan spelen zou gaan toekomen", heeft directeur Mark-Jan Fledderus echter laten weten.

Roda ontvangt Absalem nu met open armen. "Met de komst van Amir halen wij een talentvolle, aanvallende linksback in huis met voetballende kwaliteiten. Hij past perfect in de speelstijl zoals Jurgen hem voor ogen heeft", laat technisch directeur Jeffrey van As weten over zijn nieuwste aanwinst, die met rugnummer 5 zal gaan spelen in het Parkstad Limburg Stadion.

De ploeg van Jurgen Streppel trapte zondag het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen af met een 0-4 zege op Jong Ajax. De Cyprioot Michalis Ioannou – eigenlijk middenvelder – startte als linksback. De eerder genoemde Hoekstra stond onder de lat, maar viel al vroeg geblesseerd uit: Youri Roulaux werd eerder deze week gehaald als vervanger.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws