'FC Utrecht ziet toch af van Van Hecke, verdediger naar Heerenveen'

'FC Utrecht ziet toch af van Van Hecke, verdediger naar Heerenveen'

03-09-2020 21:17 Laatste update: 22:03
121

Niet FC Utrecht, maar sc Heerenveen gaat met Jan Paul van Hecke aan de haal. De club uit Friesland huurt de twintigjarige verdediger van Brighton.

Dat meldt de Leeuwarder Courant en Voetbal International. NAC Breda raakt Van Hecke voor een bedrag van ongeveer twee miljoen euro kwijt aan Brighton, maar de Premier League-club wil hem direct weer doorverhuren. FC Utrecht leek de beste papieren te hebben, echter heeft Van Hecke toch gekozen voor Heerenveen. Volgens De Telegraaf zag Utrecht af van de komst van Van Hecke. Dat heeft alles te maken met de ontwikkeling van Tommy St. Jago.

Van Hecke is de tweede verdediger die Heerenveen deze zomer aantrekt. Pawel Bochniewicz werd eerder al vastgelegd. Van Hecke moet bij Heerenveen gaan concurreren met Ibrahim Dresevic, meldt VI.

Er is de hele zomer al veel om Van Hecke te doen. De talentvolle verdediger was eerst op weg naar AS Monaco, tot de Franse club afhaakte. Vervolgens wist Brighton een deal met NAC te sluiten. De transfer naar Engeland is overigens nog niet aangekondigd.