Breaking news

LIVE: Ajax vecht tegen gehavend Liverpool voor Champions League-overwintering

Duitsland - Spanje duurt één minuut te lang voor Die Mannschaft

Duitsland - Spanje duurt één minuut te lang voor Die Mannschaft

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2020 om 22:41do 03-09-2020 om 22:41

Laatste update: vrijdag 4 september 2020 om 13:06vr 04-09-2020 om 13:06

De topper tussen Duitsland en Spanje in het kader van de UEFA Nations League is geëindigd in een gelijkspel. In de Mercedes-Benz Arena van VfB Stuttgart werd het 1-1. Spanje scoorde in de vijfde minuut van de blessuretijd.

Bij Duitsland maakte Robin Gosens zijn debuut in de wedstrijdselectie van Joachim Löw en hij mocht tegen Spanje ook direct in de basis beginnen. De Duitsers klopten vanaf de eerste minuut op de Spaanse deur. Spanje werd in de slotfase meerdere malen gered door David de Gea, die zijn doel knap schoon wist te houden. Eerst kwam Thilo Kehrer in scoringspositie, daarna Leroy Sané. Maar via Sergio Busquets liet ook Spanje van zich horen.

Duitsland en Spanje verschoten hun kruit in de openingsfase en creëerden daarna nog maar weinig kansen. De kleedkamer werd dan ook met een 0-0 tussenstand opgezocht.

Vlak na de rust was het Duitsland dat toe wist te slaan. Chelsea-aanwinst Timo Werner wist De Gea vanuit een moeilijke positie te passeren met een afstandsschot, nadat hij zichzelf knap vrij wist te spelen. De assist was van debutant Gosens. Duitsland-goalie Kevin Trapp maakte kort daarna een poging van Fabian Ruiz onschadelijk.

Het had er alle schijn van dat Duitsland de winst over de streep zou trekken, maar de wedstrijd duurde voor de ploeg van Löw één minuut te lang. De thuisploeg kwam eerst heel goed weg nadat een Spaans doelpunt in minuut 92 werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar de goal van Jose Gaya in minuut 95 werd wel gewoon goedgekeurd.

Overige uitslagen
Groep A: 
Oekraïne - Zwitserland 2-1

Groep B:
Bulgarije - Ierland 1-1
Finland - Wales 0-1
Rusland - Servië 3-1
Turkije - Hongarije 0-1

Groep C:
Moldavië - Kosovo 1-1
Slovenië - Griekenland 0-0

Groep D:
Letland - Andorra 0-0
Faroër - Malta 3-2

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws