'Droom is om bondscoach te worden, ik wil als trainer verder komen dan als speler'

'Droom is om bondscoach te worden, ik wil als trainer verder komen dan als speler'

04-09-2020 08:57
38

Kevin Hofland droomt ervan om bondscoach van Oranje te worden. Om dat te bereiken wil de huidige trainer van Fortuna Sittard eerst furore maken in de Eredivisie en zijn loopbaan als speler overtreffen.

Dit seizoen staat Hofland voor het eerst officieel op eigen benen. Dat is voor de voormalig verdediger de eerste stap richting een mooie trainerscarrière. "Mijn droom is om ooit bondscoach te worden", zegt de Limburger in een groot interview met Voetbal International. "In een eerdere fase streef ik ernaar de top van Nederland of de subtop van Duitsland of Engeland te halen als hoofdtrainer. Mijn trainersloopbaan zou mijn spelerscarrière moeten overtreffen, dat is het doel op lange termijn."

Om zijn doelen te verwezenlijken heeft de 41-jarige oefenmeester eerst goede resultaten nodig bij Fortuna. "Alleen degradatie vermijden is niet genoeg meer, nu gaan we voor een vaste plaats in de topvijftien van Nederland", stelt Hofland. "Bij personeel of stafleden merk ik soms nog: Dat is een ver-weg-verhaal. Wij praten steeds over handhaving, maar ik vind dat we de grens eens mogen verleggen. We zijn altijd vals bescheiden hier. Fortuna mag best op een gezonde manier arrogant zijn."

"We komen van heel ver, maar dat hebben we overleefd", maakt de Limburger duidelijk. "Dat verhaal is een keer klaar nu. We moeten vooruitkijken en durven geloven dat er meer mogelijk is. Niet bij elke ambitie of elk voorstel direct reageren met: Dat wordt lastig. Hoezo? Probeer het eerst eens."