PSV hoopt met 'topaankoop' op nieuwe Angeliño: Je ziet het meteen

PSV hoopt met 'topaankoop' op nieuwe Angeliño: "Je ziet het meteen"

Gepubliceerd: vrijdag 4 september 2020 om 15:30vr 04-09-2020 om 15:30

Laatste update: vrijdag 4 september 2020 om 15:41vr 04-09-2020 om 15:41

PSV heeft zichzelf een plezier gedaan met het aantrekken van linksback Philipp Max. Dat stelt Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad.

De 26-jarige verdediger kwam deze week over van FC Augsburg. “Het is een ervaren speler met veel drang naar voren", analyseert Elfrink in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het is een linksback die je gewoon niet gek maakt, net zoals Ricardo Rodriguez. Je ziet meteen: dit is een speler die PSV sterker maakt."

De aanvallende kwaliteiten van Max kunnen goed van pas komen in het aanvallende spel dat trainer Roger Schmidt voor ogen heeft. "De backs zullen hoger gaan staan en ze moeten actief mee gaan doen aan het pressingspelletje dat Schmidt wil spelen, er wordt offensieve druk verwacht. Dan is het ook prettig dat Max aardig kan voetballen. Voetballend is hij technisch iets minder dan Angeliño maar dat compenseert hij misschien wel weer met wat verdedigende kwaliteiten."

"Voor PSV is het denk ik wel een topaankoop, men verwacht er heel veel van hier", weet Elfrink. "Niet alleen op het veld, maar ook zijn rol in de groep. Hij zal geen aanvoerder worden, als Dumfries blijft zal hij gewoon de aanvoerder zijn. Maar in een selectie heb je ook een bepaald middenkader nodig van jongens ruim in de twintig die behoorlijk ervaren zijn. Philipp Max is dan natuurlijk een van die spelers", aldus de journalist van het Eindhovens Dagblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws