Messi spreekt zich uit: 'Voorzitter hield zijn woord niet, bestuur doet maar wat'

Messi spreekt zich uit: 'Voorzitter hield zijn woord niet, bestuur doet maar wat'

04-09-2020 18:29 Laatste update: 18:32
139

Lionel Messi heeft vrijdag extra tekst en uitleg gegeven over het einde van zijn transfersoap, die wekenlang de headlines heeft gedomineerd. De zesvoudig Ballon d'Or-winnaar diende een officieel transferverzoek in, blijft nu alsnog in Camp Nou, maar is onverminderd kritisch op de clubleiding.

Met name voorzitter Josep Maria Bartomeu komt er niet goed vanaf. "Hij heeft altijd gezegd dat ik aan het einde van het seizoen kon beslissen of ik zou vertrekken of niet. Maar toen puntje bij paaltje kwam, heeft hij zich niet aan zijn woord gehouden. Hij hield vast aan de vervaldatum van die clausule, ondanks die vreselijke coronapandemie", laat de superster weten tegenover Goal. Het is geen geheim dat Messi en Bartomeu niet de beste vrienden zijn: de Argentijn is niet te spreken over het beleid dat momenteel door Barça gevoerd wordt. "Ik wilde onderdeel zijn van een project en prijzen winnen. Maar er is hier al heel lang geen project. Het bestuur doet maar wat."

Messi probeerde via een ontsnappingsclausule onder zijn contract uit te komen, maar kon het uiteindelijk niet over zijn hart krijgen om een rechtszaak aan te spannen tegen de club waar hij al zijn hele carrière speelt. "Ik blijf nu bij Barcelona en mijn mentaliteit zal onveranderd blijven, hoe graag ik ook weg wilde. Het deed me pijn dat er getwijfeld werd aan mijn gevoel voor Barça. Ik zal altijd van deze club blijven houden. Maar dat ik weg wilde, daar was in mijn ogen niets mis mee. Ik was eraan toe, de club was eraan toe. Mijn vrouw steunde mij ook, met pijn in haar hart."

"Niet weggaan!"
Zijn gezin wilde namelijk niet weg uit Catalonië. "Mijn zoon Thiago hoorde allemaal dingen, ook op tv. Ik wilde eigenlijk niet dat hij hierin betrokken zou worden, dat hij gedwongen zou worden om te verhuizen, naar een nieuwe school te gaan, nieuwe vrienden zou moeten maken. Maar hij kwam huilend op me af: niet weggaan! Dat was heel moeilijk voor me."

Hoewel Messi's hart in Barcelona ligt, sluit hij niet uit dat hij binnenkort elders te bewonderen is. "Dat is mijn goed recht, hoe moeilijk het ook is om daar een beslissing over te nemen. Ik blijf zoeken naar nieuwe doelstellingen en nieuwe uitdagingen. En dan kan ik altijd nog terugkeren, want hier heb ik alles."