Van de Beek sprak met Solskjaer: Daarom zijn we er ook uitgekomen

Van de Beek sprak met Solskjaer: "Daarom zijn we er ook uitgekomen"

04-09-2020 23:45
19

Donny van de Beek is blij dat al het transfertrammelant achter de rug is. Deze week tekende de middenvelder voor vijf jaar bij Manchester United en dus kan het vizier weer gericht worden op het voetbal.

De afgelopen week stond voor een groot deel in het teken van de transfer van Van de Beek, die woensdag werd beklonken. "Het was een heel rommelige week. Het was best spannend, vlak voor de interlandperiode begon het te rommelen en waren de clubs in gesprek. Vandaar dat ik die wedstrijd (tegen Eintracht Frankfurt, red.) niet heb gespeeld", zegt Van de Beek tegen de NOS.

"De clubs waren er tijdens de eerste paar dagen bij het Nederlands elftal al uit, maar de medische keuring moest nog gebeuren. Daardoor miste ik de eerste training. Uiteindelijk ben ik blij dat het klaar is en we weer kunnen voetballen. Dit is best rommelig voor een speler", zegt Van de Beek.

Van de Beek was al snel overtuigd van Man United. "M'n gevoel was goed. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer (Solskjaer, red.). We hebben gesprekken gehad over het voetbal en hoe hij mij zag. Hij wist goed uit te leggen wat mijn kwaliteiten zijn. Daarom zijn we er ook uitgekomen."

"Er zijn ook heel veel jonge spelers van mijn leeftijd. Man United zit in de lift. Daar wil ik bij helpen. Het is een geweldige club. Ik hoop daar m'n steentje aan bij te dragen."