Felle kritiek op transfer Van de Beek: Wie neemt deze beslissingen?

Felle kritiek op transfer Van de Beek: "Wie neemt deze beslissingen?"

04-09-2020 21:23
100

De transfer van Donny van de Beek naar Manchester United wordt niet begrepen door Paul Merson, clubicoon van Arsenal. Hij vraagt zich af waarom de Engelse topclub de middenvelder heeft aangetrokken en is kritisch op het transferbeleid.

Van de Beek maakt voor 39 miljoen euro exclusief bonussen de overstap van Ajax naar Manchester United. Merson zet zijn vraagtekens. "Het lijkt op een paniekaankoop van Manchester United", zegt Merson tegen Daily Star. "Ik snap het niet. Ze hebben net veertig miljoen uitgegeven voor een positie waar ze al sterk zijn. Hoe moet hij gaan spelen met Paul Pogba en Bruno Fernandes?"

Merson, die twaalf jaar voor Arsenal speelde en 21 interlands voor Engeland achter z'n naam heeft staan, denkt dat de paniek is uitgebroken bij Manchester United. "Het komt op mij over van: oh, we hebben nog niemand gekocht, laten we gewoon iemand aantrekken. Wie kunnen we halen? Fred is het beter gaan doen en ze hebben ook Scott McTominay nog. Zij zullen nu minder gaan spelen. En ze hebben ook Nemanja Matic nog een nieuw contract gegeven. Zouden ze dat niet hebben gedaan als ze wisten dat Van de Beek zou komen?"

"Het is totaal niet logisch voor mij. Wie neemt deze beslissingen? Het is alsof ze voor Jadon Sancho zijn gegaan. Als ze Sancho halen, speelt Greenwood niet. Wat mij betreft hebben ze een andere centrale verdediger nodig."