'Als Ajax belt, is het niet moeilijk. Zei tegen m'n zaakwaarnemer: maak maar rond'

'Als Ajax belt, is het niet moeilijk. Zei tegen m'n zaakwaarnemer: maak maar rond'

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2020 om 07:09za 05-09-2020 om 07:09

Maarten Stekelenburg keerde deze zomer terug op het oude nest bij Ajax. De doelman hoefde niet lang na te denken toen zijn oude club weer voor hem op de stoep stond.

"Ik wilde terug naar Nederland. Ik was blij dat Ajax kwam. Ik zou niet weten wat ik anders moest doen", geeft Stekelenburg met een knipoog aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We voelden dat het tijd was om terug te keren naar Nederland. En dan is er maar één club voor me. Als Ajax belt, is het niet moeilijk. Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: maak het maar rond. Binnen 24 uur was het geregeld. Als ik mijn terugkeer had kunnen uitstippelen, had ik het zo gedaan"

Veel mensen dachten dat Stekelenburg als keeper de absolute top zou halen, helemaal na zijn geweldige WK van 2010. Het liep allemaal even anders. "Als je een goed WK speelt, kun je in principe overal heen. Maar bij keepers is dat anders. Kijk naar Onana. In mijn tijd zat Valdés bij Barcelona en Casillas bij Real Madrid. Clubs hebben voor een keeper één positie en kunnen tijdens wedstrijden niet zoals met veldspelers doorwisselen."

Uiteindelijk speelde Stekelenburg voor onder meer Everton, Southampton en AS Roma, maar de échte top bereikte hij niet. "Ik weet niet of ik voorbestemd was voor de wereldtop. Ik heb er in elk geval wel alles aan gedaan. Iedere trainer zal dat beamen. Een carrière valt alleen niet uit te stippelen. Daar ben ik inmiddels wel achter. Je moet er ook een beetje geluk bij hebben", sluit Stekelenburg af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws