'Wilde graag slagen bij PSV, dat was de droom en ergens is het dat nog steeds'

'Wilde graag slagen bij PSV, dat was de droom en ergens is het dat nog steeds'

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2020 om 08:42za 05-09-2020 om 08:42

Rai Vloet gold in de jeugdopleiding van PSV als een groot talent, maar zijn doorbraak in Eindhoven bleef uit. Vloet, komend seizoen actief bij Heracles Almelo, geeft aan dat hij nog steeds wil slagen bij PSV.

"Hoelang moet ik nog geduld hebben? Is dit het moment om te gaan? Die vragen hielden me in mijn laatste jaar bij PSV erg bezig. Ik was 22 jaar, speelde al vanaf mijn tiende bij de club", begint Vloet in gesprek met TC/Tubantia

"Het was een fantastische tijd, ik doorliep er alle elftallen, speelde mooie toernooien en was jeugdinternational", gaat Vloet verder. "Ik maakte mijn debuut in het eerste, heb Europees voetbal gespeeld en we werden kampioen. Ik wilde heel graag slagen bij PSV, dat was de droom en ergens is het dat nog steeds. Maar ik had grote spelers voor me. Wijnaldum, Maher, Pröpper, Hendriks. Hoelang zouden zij nog blijven? Ik heb er niet op gewacht."

Uiteindelijk belandde Vloet via een omweg weer in de Eredivisie, maar hij denkt nog vaak terug aan zijn tijd bij PSV. "Dat ik niet slaagde bij PSV, blijft nog altijd hangen. Marcel Brands was destijds technisch directeur, hij zei dat ik zou doorbreken. Had ik toch moeten wachten? Maar ik ben geen speler voor op de bank, ik wil beter worden. Als er geen grote kans meer is, kan ik beter gaan. Dus ik ging. Ja, ik neem elke beslissing zelf, ook al heb ik een vader in het voetbal. Hij geeft me wel advies."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws