Maar twee dagen rust voor Oranje: 'Ik had meer willen wisselen tegen Polen'

Maar twee dagen rust voor Oranje: 'Ik had meer willen wisselen tegen Polen'

05-09-2020 10:46
97

Denzel Dumfries sluit dit weekend weer aan bij het Nederlands elftal. De rechtsback van PSV werd vader van een zoon en is nu klaar om maandag onderdeel uit te maken van de wedstrijdselectie tegen Italië.

Oranje begon het nieuwe Nations League-seizoen met een 1-0 overwinning op Polen. In die wedstrijd stond Hans Hateboer rechts achterin en zat Kenny Tete als zijn back-up op de bank. Maandag zal interim-bondscoach Dwight Lodeweges de beschikking hebben over nog een rechtsback. "Als het goed is sluit Dumfries zaterdag weer aan", liet hij na afloop van de zege op Polen weten tegenover onder meer NU.nl.

Hoe de opstelling er tegen Italië uit gaan zien kan Lodeweges nog niet zeggen. De rustperiode tussen de twee wedstrijden is met twee dagen erg kort, dus exact dezelfde elf lijkt niet wenselijk. "Ik had daarom eigenlijk wat meer willen wisselen tegen Polen", zegt de trainer, die Donny van de Beek en Luuk de Jong inbracht voor respectievelijk Steven Bergwijn en Quincy Promes. "Ik hoopte bepaalde jongens te kunnen sparen, maar de stand liet dat niet toe."