Vitória helpt Teixeira-verhalen de wereld uit na Feyenoord-deal: 'Keurig betaald'

Vitória helpt Teixeira-verhalen de wereld uit na Feyenoord-deal: 'Keurig betaald'

05-09-2020 14:18
53

Vitória Guimarães heeft João Teixeira deze week officieel uitgezwaaid: de 27-jarige middenvelder zet zijn carrière voort bij Feyenoord. Het voormalige Liverpool-talent had nog een doorlopend contract, maar is toch nog losgeweekt door Feyenoord.

Gesuggereerd werd dat Vitória Guimarães Teixeira noodgedwongen moest verkopen vanwege financiële problemen. De nummer 7 van de voorbije Primeira Liga-jaargang ontkent dit echter met klem. "Dat verhaal ging rond in Nederland, maar dat klopt niet", laat woordvoerder André Viana weten aan het Algemeen Dagblad. Hij baalt ervan dat de club in een verkeerd daglicht is komen te staan. "Alle spelers hebben hier keurig hun salaris gekregen."

Volgens het AD heeft Feyenoord een 'bescheiden transfersom' overgemaakt aan de Portugezen, die echter wel een flink percentage bij een eventuele doorverkoop mogen ontvangen. Teixeira heeft in De Kuip voor twee seizoenen getekend, met een optie voor nog een jaar. Hij is na Mark Diemers, Christian Conteh, Bryan Linssen en Franco Antonucci (direct doorverhuurd aan FC Volendam) de vijfde zomeraanwinst van Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s