Groninger debuteert én zwaait af met 0-7 zege: Erwin is er dinsdag weer

Groninger debuteert én zwaait af met 0-7 zege: "Erwin is er dinsdag weer"

05-09-2020 14:44
19

Marcel Groninger kan terugkijken op een geslaagd debuut als Jong Oranje-bondscoach. De beloften van het Nederlands elftal hielden vrijdag huis in Wit-Rusland en konden met een 0-7 overwinning weer terugreizen naar Nederland.

Groninger – assistent van Erwin van de Looi (foto) – was eenmalig doorgeschoven, omdat de Jong Oranje-bondscoach tijdelijk naar de Oranje-hoofdmacht werd overgeheveld. Voorlopig zal het bij die ene wedstrijd in Wit-Rusland blijven: Groninger staat zijn plekje binnenkort weer af. "Erwin is er dinsdag (Jong Oranje speelt dan tegen Jong Noorwegen, red.) weer. Hij speelt maandag nog met het Nederlands elftal (tegen Italië, red.) en hij sluit dinsdag weer aan. Als er geen hele gekke dingen gebeuren bij het Nederlands elftal, zit Erwin dinsdag weer op de bank", liet hij na afloop weten aan FOX Sports.

De tijdelijke wisselingen in de technische staf hadden geen invloed op Jong Oranje. De ploeg stond al na zes minuten op een 0-2 voorsprong én met een man meer, maar bleef jagen op een monsterscore. "Het zijn allemaal jongens die volle bak gaan, niet zeuren maar poetsen, iedere training weer. Het plezier straalt ervan af", aldus de tevreden Groninger, die zijn spelers zelfs in minuut negentig nog volle bak zag gaan. "Ook toen was het: kom aan, jongens, nog eentje! Dat zegt heel veel over deze groep."