Update: 'Zoet praat met 'meerdere clubs' over mogelijke transfer'

Update: 'Zoet praat met 'meerdere clubs' over mogelijke transfer'

05-09-2020 22:17 Laatste update: 22:15
148

Het Italiaanse Spezia onderhandelt met PSV over een transfer van Jeroen Zoet. De doelman heeft naar verluidt een vertrekwens en zou zijn carrière voort kunnen zetten in de Serie A.

Dat meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio zaterdagavond. Spezia, dat vorige maand promoveerde naar de Serie A, onderhandelt met PSV over het transferbedrag, zo klinkt het. Het is niet precies bekend hoe hoog die is. Volgens Di Marzio is Spezia druk bezig met het samenstellen van een selectie die Serie A-proof is. Zoet past in dat plaatje.

Zoet, die bij PSV nog een contract heeft tot de zomer van 2021, was vanaf het seizoen 2013/2014 de eerste keeper van PSV. Voor zijn doorbraak werd hij twee seizoenen verhuurd aan RKC Waalwijk. Na een mindere periode werd Zoet door Mark van Bommel uit de basiself gehaald. Daarna volgde een huurtransfer naar FC Utrecht.

Zoet zou ervoor openstaan om na twaalf jaar PSV een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. De club trok onlangs Yvon Mvogo aan en heeft ook Lars Unnerstall nog onder contract staan. In een eerder stadium werden al clubs uit Duitsland en Engeland aan Zoet gelinkt.

Update: Jeroen Zoet zou inderdaad deze zomer kunnen vertrekken bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad zaterdagavond. Volgens het medium is de 29-jarige sluitpost met 'meerdere clubs' in gesprek. Zoet ligt nog één jaar vast in Eindhoven, maar heeft nauwelijks uitzicht op speeltijd: PSV is ook bereid om mee te werken aan een transfer.