ED: niet alleen Spezia, ook Süper Lig en Middlesbrough lonken voor Zoet

ED: niet alleen Spezia, ook Süper Lig en Middlesbrough lonken voor Zoet

05-09-2020 23:01
45

Het Eindhovens Dagblad heeft zaterdagavond extra uitleg gegeven over de situatie van Jeroen Zoet. De doelman van PSV staat al ruim tien jaar onder contract in Eindhoven, werd tussentijds verhuurd aan RKC Waalwijk en FC Utrecht en lijkt nu af te koersen op een definitief vertrek.

Vanuit Italië kwam het nieuws al door dat Serie A-promovendus Spezia in gesprek is met Zoet. Het ED bevestigt dat die club in de markt is, maar benadrukt dat Zoet meerdere opties heeft en de knoop nog door moet hakken.

Het Engelse Championship en de Turkse Süper Lig zouden namelijk ook het werkterrein van de elfvoudig Oranje-international kunnen worden. Besiktas is al langere tijd serieus geïnteresseerd, maar heeft concurrentie van Büyüksehir Belediye Erzurumspor. Ook Middlesbrough heeft zich in de strijd gemengd.

Zoet ligt nog tot het einde van het seizoen vast bij PSV, dat de doelman echter geen strobreed in de weg zal leggen. De sluitpost verloor vorig seizoen al zijn plekje aan Lars Unnerstall en werd toen al bij FC Utrecht gestald. Inmiddels is er met Yvon Mvogo een extra concurrent naar Eindhoven gekomen.