'Denk dat Van de Beek bij Real Madrid een drama zou zijn geworden'

'Denk dat Van de Beek bij Real Madrid een drama zou zijn geworden'

Gepubliceerd: zondag 6 september 2020 om 07:55zo 06-09-2020 om 07:55

Ruben Jongkind coachte Donny van de Beek in de jeugd van Ajax en is niet verbaasd dat de middenvelder de top heeft bereikt. Hij geeft aan dat Dennis Bergkamp het talent van Van de Beek meteen zag.

"Van de Beek werd gescout voor de jeugdopleiding van Ajax en kwam in het team van Bergkamp terecht", vertelt Jongkind in gesprek met Manchester Evening News. "Na een tijdje praatten we over hem en Dennis zei: deze jongen wordt een grote, je moet vanaf nu individueel met het gaan werken. Zijn coördinatie was niet niet geweldig toen, hij had de kracht maar niet de finesse. Daar zijn we aan gaan werken. Dennis zag dat Donny de kwaliteiten had om ruimtes op het veld te zien."

Jongkind verwacht dat Van de Beek het goed gaat doen in de Premier League en is blij dat de man uit Nijkerkerveen de stap naar Manchester United heeft gemaakt en niet naar Real Madrid. "Hij gaat uitgedaagd worden. De gemiddelde leeftijd in de Premier League is denk ik rond de 26, 27 jaar. Maar ik denk dat hij in de Europese toernooien heeft laten zien de vaardigheden te hebben om op het hoogste niveau te spelen."

"Hij houdt van een uitdaging. Ik denk dat dit een beter moment voor een transfer was dan bijvoorbeeld bij Justin Kluivert. Hij vertrok te vroeg naar AS Roma. United is ook een goede club voor hem: veel beter dan Real Madrid. Ik denk dat dat een drama zou zijn geworden. De speelstijl van United past beter bij Donny", sluit Jongkind af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat was de beste club geweest voor Van de Beek?

Manchester United
50%
Real Madrid
3%
Langer verblijf bij Ajax
36%
Anders...
11%
(1464 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws