Tibbling ziet 'speciale voetballer' bij FC Emmen: 'Blij dat hij weer terug is'

Tibbling ziet 'speciale voetballer' bij FC Emmen: 'Blij dat hij weer terug is'

06-09-2020 08:31
37

Simon Tibbling was de grote uitblinker bij FC Emmen tijdens het oefenduel met FC Twente. De voormalig FC Groningen-speler, komend seizoen actief op De Oude Meerdijk, ziet in ploeggenoot Sergio Peña een smaakmaker.

Emmen kwam wat stroef uit de startblokken deze voorbereiding, maar Tibbling merkt dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld begint te raken. Hij maakt zich dan ook niet druk. "Nee, je weet dat dat kan gebeuren in oefenduels", stelt hij in gesprek met RTV Drenthe. "Het ritme en het wennen aan elkaar heeft soms wat tijd nodig. Bovendien misten we in veel duels toch wel bepalende spelers, vooral voorin. Toch maakten we elke wedstrijd wel stapjes en daar gaat het uiteindelijk om in de voorbereiding. Nu is het nog een week tot de competitiestart en daar kijken we echt naar uit."

Tibbling speelde tegen Twente weer op zijn vertrouwde 'nummer 6-positie'. Eerder speelde hij door de afwezigheid van Peña op 'tien'. "Daar ben ik inderdaad op mijn best", reageert hij als hem gevraagd wordt naar de positie van verdedigende middenvelder. "Ik mis de absolute snelheid om achter de spits te spelen. Gelukkig is Sergio weer terug om die plek in te vullen. Hij is echt een speciale voetballer", sluit Tibbling af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s