'Ieder jaar gaan de beste spelers naar Ajax, dat moet stoppen'

'Ieder jaar gaan de beste spelers naar Ajax, dat moet stoppen'

Gepubliceerd: zondag 6 september 2020 om 08:49zo 06-09-2020 om 08:49

Frank Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord, heeft het roer omgegooid bij Feyenoord. De club uit Rotterdam beloont jeugdspelers nu op talent, potentie en prestatie. Arnesen haalt daarbij de jeugdopleiding van rivaal Ajax aan.

Arnesen is realistisch en weet dat het talent door het hele land gezocht moet worden. "Met alleen maar Rotterdammers redden we het niet", geeft hij in een uitgebreid interview met Voetbal International aan. "Bovendien hebben we de laatste jaren onze beste spelers al verloren, hè, zoals Joshua Zirkzee die bij Bayern München speelt."

De technisch directeur wil dat Feyenoord langzaam maar zeker richting het niveau van Ajax gaat groeien. "Ieder jaar gaan de beste spelers naar Ajax. Dat moet stoppen! Ajax zelf raakt nauwelijks jeugdspelers kwijt. Waarom niet? Doordat ze zorgen voor kwalitatief goede selecties en ze hun talenten beter belonen. Bij Feyenoord kreeg iedereen in de jeugd hetzelfde salaris en daarmee zijn we dus ook gestopt. We belonen nu naar talent, potentie en prestatie, zoals het hoort. Of Zirkzee dan wél was gebleven, weet ik niet, maar ik merk de positieve effecten van dit beleid nu al. Spelers lopen niet meer zo snel weg."

Arnesen neemt Mohammed Kudus, een van de aanwinsten van Ajax deze zomer, als voorbeeld. "Ik weet ook wel dat Feyenoord nu niet kan concurreren met Ajax. Zij halen jongens van zestien jaar voor drieënhalf miljoen naar Amsterdam, hè. Dacht je dat Kudus niet bij ons op de lijst stond? Natuurlijk wel, alleen zijn wij niet in staat negen miljoen te betalen aan Nordsjælland. Ajax wel. Het is geen klagen, maar de realiteit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws