Eerste minuten voor Robben in de Euroborg: basisplaats in vriendschappelijk duel

Eerste minuten voor Robben in de Euroborg: basisplaats in vriendschappelijk duel

06-09-2020 14:16
35

Arjen Robben start vanmiddag in de basis bij FC Groningen. De noorderlingen nemen het in een vriendschappelijk duel op tegen Arminia Bielefeld, dat vorig seizoen naar de Bundesliga promoveerde.

De ervaren vleugelaanvaller speelde twee weken geleden al een half uur voor Groningen tegen Almere City (1-1) en nu krijgt hij de kans om weer vanaf het startsignaal mee te doen. Het is nog even afwachten hoe lang Robben zal spelen: de staf van de Trots van het Noorden wil ervoor zorgen dat hun sterspeler volgende week mee kan doen als de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Het oefenduel tegen de Duitsers is ook de kans voor de 18-jarige Tomas Suslov om zich te laten zien. Hij is een middenvelder uit Slowakije en wordt door trainer Danny Buijs voor de leeuwen gegooid in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Toch zal de aandacht voornamelijk uitgaan naar Robben. Hij maakt zijn debuut in het 'nieuwe' stadion van de Groningers, dat hij zelf in 2006 nog opende.

Bij Arminia Bielefeld zit oud-Groninger Ritsu Doan bij de selectie. De Japanner zit op de bank, terwijl Mike van der Hoorn wel in de basis zal starten.