Schijnwerpers op Robben na oefenduel met Bielefeld: eerste goal sinds rentree

06-09-2020 16:24
84

FC Groningen heeft een oefenduel met Arminia Bielefeld gelijkgespeeld: 1-1. Maar belangrijker: Arjen Robben heeft zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree in het Groningen-shirt gemaakt.

Robben speelde de eerste helft mee tegen de Duitse ploeg en wist na ongeveer zeventien minuten spelen het net te vinden. De 36-jarige aanvaller kreeg de bal vlak buiten het strafschopgebied en bedacht zich niet. Hij liet keeper stefan Ortega kansloos.

Het was de eerste thuiswedstrijd voor Robben na zijn terugkeer naar Groningen. Genoeg voor de winst bleek het uiteindelijk niet te zijn: Bielefeld, dat komend seizoen uitkomt in de Bundesliga, kwam vijf minuten later alweer op gelijke hoogte door een doelpunt van Jomaine Consbruch. In de tweede helft kwam Ritsu Doan binnen de lijnen bij Bielefeld.

Groningen sluit de laatste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie dus af met een gelijkspel, maar kan vol vertrouwen richting volgende week zondag. In eigen huis neemt de ploeg van trainer Danny Buijs het dan op tegen PSV.