Duitsland weet weer niet te winnen, Spanje profiteert dankzij record van Ansu Fati

06-09-2020 22:35
58

Duitsland heeft weer niet weten te winnen in de Nations League. Na een laat gelijkspel tegen de Spanjaarden, afgelopen donderdag, komt Die Mannschaft nu niet verder dan 1-1 tegen Zwitserland. Daardoor heeft het team van bondscoach Joachim Löw nog steeds nooit een Nations League-wedstrijd gewonnen.

Na de late gelijkmaker die de Duitsers afgelopen donderdag incasseerden tegen Spanje was een zege op Zwitserland hard nodig om bovenin de groep mee te blijven doen. Dat lukte echter niet, want na negentig minuten voetbal moest de ploeg van Löw het doen met een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begon nog goed voor de Duitsers. Ilkay Gündogan schoot op knappe wijze raak, ondanks een goed spelend Zwitserland. Na rust werd dat goede spel ook beloond dankzij Silvan Widmer, die na een uur de gelijkmaker aantekende. In de slotfase probeerde Die Mannschaft nog van alles, maar een goal kwam er niet meer.

Spanje profiteert
Dat was goed nieuws voor de Spanjaarden, die op hun beurt wél afrekenden met Oekraïne. Het werd de avond van Ansu Fati en Sergio Ramos. De eerste werd op de leeftijd van 17 jaar en 311 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit voor La Roja door vlak voor rust via de binnenkant van de paal te scoren, laatstgenoemde maakte twee doelpunten. Ferran Torres vond in de slotfase ook nog het net, waardoor het duel op 4-0 eindigde.

Daardoor gaat Spanje aan de leiding van groep 4 en wordt het op de voet gevolgd door Oekraïne, dat drie punten heeft. De Duitsers staan nu op twee punten en staan nog net boven hekkensluiter Zwitserland. Zij hebben na het gelijke spel tegen hun noorderburen één puntje.