'Irritante' Deyverson krijgt Ajax-shirt niet mee: 'Niet respectvol naar fans'

'Irritante' Deyverson krijgt Ajax-shirt niet mee: 'Niet respectvol naar fans'

07-09-2020 07:20 Laatste update: 07:33
107

Danilo Pereira zal zijn basisdebuut voor Ajax niet snel vergeten. In de Europa League-return tegen Getafe maakte hij meteen zijn eerste doelpunt, maar na de eerste helft maakte hij zich niet populair bij de achterban van de Amsterdamse club.

Bij het rustsignaal ruilde Danilo zijn shirtje met Ajax-plaaggeest Deyverson. "We zijn allebei Brazilianen, dus we hebben een connectie", verklaart hij in gesprek met Ajax Showtime. "Hij kwam naar me toe en wilde shirts ruilen om die reden. Ik dacht er helemaal niet bij na en deed het gewoon, maar ik snapte later natuurlijk wel dat het not done was."

De actie van Danilo, die komend seizoen op huurbasis speelt bij FC Twente, zorgde voor veel onbegrip. "Ik moet zeggen dat ik naast al die haatreacties ook heel veel lieve reacties heb gekregen van mensen die wel begrepen dat dit geen bewuste actie was."

Volgens Danilo heeft Deyverson het shirt uiteindelijk niet meegekregen. "Los van het feit dat het naar onze fans niet respectvol was om mijn shirt te ruilen met zo'n irritante speler, was het natuurlijk ook mijn debuutshirt! Dit besefte ik pas toen ik alweer in de kleedkamer was. Ik heb Deyverson snel opgezocht en mijn shirt teruggevraagd, haha. Zijn shirt heb ik niet teruggegeven."