Discussie over Oranje-rechtsback: 'Verbaast me niet als hij tegen Italië speelt'

Discussie over Oranje-rechtsback: 'Verbaast me niet als hij tegen Italië speelt'

07-09-2020 09:52 Laatste update: 10:52
55

Hans Hateboer klopt nadrukkelijk op de deur als vaste rechtsback in het Nederlands elftal. Oud-rechtsback Sonny Silooy voorziet een spannende strijd met Denzel Dumfries richting het EK.

"Ze lijken wel wat op elkaar. Dumfries is ook een moderne back", zegt oud-international Silooy bij de NOS. "Met diepgang, snelheid, fysiek sterk. Verdedigend is Dumfries beter. Een goede rechtsback ziet de ruimte. Verdedigen is vooruitzien. Anticiperen", aldus Silooy, die ook kansen ziet voor Hateboer. Dumfries was de nummer één, maar ik ben benieuwd. Het zit dicht tegen elkaar aan. Het zou me niet verbazen als Hateboer tegen Italië weer speelt. Hij heeft het goed gedaan en kent bovendien de Italiaanse spelers goed."

Wedden

Meer odds

De back van Atalanta Bergamo kreeg vrijdag het vertrouwen van bondscoach Dwight Lodeweges in het duel met Polen. Inmiddels wordt Juventus al met Hateboer in verband gebracht. "Dat is niet voor niets. Dan heb je wat in je mars. Hij heeft echt wat in zijn mars", aldus Silooy. Hateboer heeft in Bergamo nog een contract tot medio 2022.