Nieuwe kans bij Feyenoord: Wat dat betreft ziet het er positief uit

Nieuwe kans bij Feyenoord: "Wat dat betreft ziet het er positief uit"

07-09-2020 10:58 Laatste update: 11:03
30

Bart Nieuwkoop heeft goede hoop dat hij komend seizoen veel speelminuten gaat maken bij Feyenoord. De rechtsback keerde deze zomer terug in de Rotterdamse selectie na een huurperiode bij Willem II.

"Ik ben er zeker van dat die gaan komen, er komen heel veel wedstrijden aan", zegt Nieuwkoop in gesprek met RTV Rijnmond over zijn kansen bij Feyenoord. "En ik probeer ze zeker te pakken. Ik wist dat wanneer ik terug zou komen hard zou moeten werken om een plekje te bemachtigen. De laatste twee oefenwedstrijden speel ik rechtsback, dus wat dat betreft ziet het er positief uit."

Nieuwkoop concurreert met Lutsharel Geertruida om een basisplaats. Zijn ervaringen bij Willem II neemt de vleugelverdediger nu mee naar Rotterdam. "Met de jaren word je wat volwassener in je spel maar je leert je lichaam ook beter kennen. Op een gegeven moment voel je aan wanneer je wat minder moet doen of uit moet kijken op trainingen bijvoorbeeld. Dat heb ik wel geleerd in de afgelopen periode, en dat wilde ik ook heel graag. Het is een proces geweest, maar ik heb het gevoel daarin op de goede weg te zijn", aldus Nieuwkoop.