'Ik heb sinds Messi en Ronaldo geen speler meer gezien die nu al zó goed is'

'Ik heb sinds Messi en Ronaldo geen speler meer gezien die nu al zó goed is'

07-09-2020 11:12
77

Erling Haaland heeft de wereld aan zijn voeten liggen, constateert Lars Lagerbäck. De bondscoach van Noorwegen komt superlatieven tekort voor de twintigjarige spits, die vrijdag zijn eerste interlanddoelpunt maakte.

"Ik loop misschien al te lang mee, maar sinds Messi en Ronaldo heb ik geen speler meer gezien die zich op zo'n jonge leeftijd al zo had ontwikkeld", zegt Lagerbäck (72) op een persconferentie. Haaland heeft iets unieks, ziet hij. "En hij heeft alle kwaliteiten om een speler van wereldklasse te worden."

"In het laatste aanvallende deel van het veld en het strafschopgebied is hij al van absolute topklasse. Misschien moet hij nog wat meer doen in het combinatiespel, maar hij heeft zo jong al zo'n hoog niveau."

Haaland maakte afgelopen seizoen naam bij Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund. In totaal maakte hij 44 goals, waaronder tien in de Champions League. Lagerbäck: "Met de kwaliteiten die hij al heeft en zijn focus en persoonlijkheid, kan hij - als hij vrij blijft van blessures - echt een speler van topklasse worden."