Update: Foden en Greenwood voor straf buiten Engelse selectie gelaten

Update: Foden en Greenwood voor straf buiten Engelse selectie gelaten

07-09-2020 14:51 Laatste update: 14:49
56

Phil Foden en Mason Greenwood zitten in de problemen. Volgens The Daily Mail worden de twee toptalenten van Manchester City en Manchester United mogelijk uit de selectie van Engeland getrapt.

Op beelden van de IJslandse tabloid DV is te zien dat Foden en Greenwood na de Nations League-wedstrijd tussen Engeland en IJsland in Reykjavik met enkele vrouwen in een hotelkamer zitten. Dat is volgens de geldende coronaprotocollen en regels van de Engelse voetbalbond (FA) verboden. Mogelijk zet bondscoach Gareth Southgate het tweetal uit de selectie.

Het incident overschaduwt een bijzonder weekend voor Foden en Greenwood, die zaterdagavond hun eerste interland speelden voor Engeland. De kans is volgens The Daily Mail aanwezig dat ze dinsdag tegen Denemarken niet in actie komen, maar een bevestiging is er nog niet. Wel ontbraken Foden (20) en Greenwood (18) maandag bij de training.

Update: De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft maatregelen getroffen tegen Greenwood en Foden. Het tweetal zal niet meereizen naar Denemarken, waar The Three Lions een Nations League-wedstrijd spelen.