Wilde Italiaanse geruchten: Juventus trekt 10 miljoen per jaar uit voor Donnarumma

Wilde Italiaanse geruchten: Juventus trekt 10 miljoen per jaar uit voor Donnarumma

08-09-2020 10:37
52

Juventus werkt aan een gevoelige Serie A-transfer, meldt La Gazzetta dello Sport-journalist Alfredo Pedullà. AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma is aan het einde van het seizoen transfervrij en zou dan de overstap naar La Vecchia Signora kunnen maken.

De 21-jarige Donnarumma staat al vijf jaar lang (!) vrijwel onafgebroken onder de lat bij AC Milan. De Rossoneri willen hem graag binnenboord houden, maar volgens Italiaanse media lopen de contractbesprekingen allesbehalve gesmeerd. Donnarumma's zaakwaarnemer Mino Raiola zet naar verluidt in op een forse salarisverhoging voor zijn cliënt, maar AC Milan wil hier voorlopig niet aan.

Volgens Pedullà wil Raiola een vijfjarig contract, een jaarsalaris van negen miljoen euro én een flinke bonus voor zichzelf uit het vuur slepen. De impasse met AC Milan biedt mogelijkheden voor Juventus. Zij kunnen en willen naar verluidt wél aan deze eisen voldoen: de regerend Serie A-kampioen zou zelfs van plan zijn om Donnarumma tien miljoen euro per jaar aan te bieden. De doelman is vanaf januari vrij om met andere clubs te onderhandelen. Juventus kan hem vervolgens in de zomer transfervrij oppikken.

Donnarumma keepte maandag in Amsterdam zijn achttiende interland. Hij wordt gezien als dé opvolger van Gianluigi Buffon: de twee zouden komend seizoen collega's kunnen worden bij Juventus, mits de 42-jarige sluitpost er nóg een jaartje aan vastplakt.