'Koeman laat Messi vanaf rechts opereren: twee controleurs als buffer'

'Koeman laat Messi vanaf rechts opereren: twee controleurs als buffer'

08-09-2020 11:44
67

Nu Lionel Messi alsnog bij FC Barcelona blijft, mag Ronald Koeman proberen om in zijn elftal een plekje te vinden voor de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar. Volgens Mundo Deportivo wijst alles erop dat Koeman gaat kiezen voor een 4-2-3-1 systeem.

Messi zou in dat geval vanaf de rechterflank opereren, met de vrijheid om naar binnen te trekken. Om eventuele opkomende linksbacks hoeft hij zich in principe niet te bekommeren, schrijft Mundo Deportivo: Koeman kiest voor twee controleurs – van wie Frenkie de Jong er naar verwachting één is – die de verdedigende taken van Messi over kunnen nemen, indien nodig.

De 33-jarige superster stond wekenlang op voet van oorlog met zijn club, maar heeft besloten om alsnog bij FC Barcelona te blijven. Messi meldde zich maandag voor het eerst weer bij de training en zal voorlopig individuele sessies afwerken, net als de van Bayern München teruggekeerde Philippe Coutinho.

Barça speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Koeman mag tegen derdedivisionist Gimnàstic de Tarragona zijn officieuze debuut als Barça-coach maken.