'Ik wil nog minuten maken. Ik ben derde, vierde of misschien wel vijfde spits'

'Ik wil nog minuten maken. Ik ben derde, vierde of misschien wel vijfde spits'

08-09-2020 12:37 Laatste update: 13:19
23

Roy Beerens speelt dit seizoen voor Vitesse en denkt niet aan een verhuur of verkoop. De vleugelaanvaller (32) heeft in Arnhem nog een contract voor één jaar. De vraag is hoeveel kansen Beerens gaat krijgen.

Vitesse haalde Beerens in 2017 op bij het Engelse reading. Vorig seizoen kwam hij in Eredivisie-verband geen enkele keer in actie. De twee seizoenen daarvoor in totaal 32 keer. Ook dit seizoen lijkt hij geen grote rol van betekenis te gaan spelen bij Vitesse. "Verhuur of verkoop staat niet op de agenda. Het is Vitesse, of niks", zegt Beerens resoluut tegen de Gelderlander. "En dan is over het afkopen van het contract helemaal niet gesproken. Zoals het er nu uitziet, maak ik hier het jaar af."

Beerens had vorig jaar een buitenlandse transfer kunnen maken. Hij kon onder meer naar Australië en Turkije. "Maar dat zag ik niet zitten. Ik trek het gezin niet meer mee naar het buitenland. En zeker niet naar obscure oorden. Mijn zoontje voetbalt bij PSV. Ik heb in Nederland een sociaal leven. We bouwen hier ons leven op."

De kans bestaat dat Beerens na dit seizoen profvoetballer af is. Hij heeft al in z'n hoofd wat er daarna moet gebeuren. "Na dit seizoen kan het profbestaan voorbij zijn. Ik ga dan verder in de voetballerij", zegt Beerens, die volgens de Gelderlander spelersmanager wil worden.

"Ik heb uiteindelijk geen moeite met mijn afscheid. Ik kan hoe dan ook terugkijken op een geweldige carrière. En dan ga ik straks wellicht een paar klassen lager voetballen. Voor de lol. Nee, dit is geen open sollicitatie. Ik ben nu bezig met Vitesse. Ik wil nog mijn speelminuten maken. Ik ben derde, vierde of misschien wel vijfde spits. Ik hoef niks en ik heb ook niks. Dan kan het altijd beter."