Afellay: 'Hou niet van mensen die zeggen dat ze bellen, maar dat niet doen'

Afellay: 'Hou niet van mensen die zeggen dat ze bellen, maar dat niet doen'

Gepubliceerd: dinsdag 8 september 2020 om 19:29di 08-09-2020 om 19:29

Ibrahim Afellay is vertrokken bij PSV, maar is zeker nog niet uitgevoetbald. De 34-jarige middenvelder hoopt komend seizoen nog ergens aan de slag te gaan. Waar dat is, is nog niet duidelijk. FC Utrecht hoeft hem in ieder geval niet te bellen.

Afellay traint voor zichzelf en wil fit blijven. "Ik heb nog steeds in m'n hoofd dat ik graag verder wil, maar niet ten koste van alles. Dit doe je niet zomaar. Het is heel zwaar, maar ik moet ook een prikkel voor mezelf vinden", zegt Afellay tegen FOX Sports.

De grootte van de club maakt Afellay niet uit, als de manier van spelen maar bij hem past. "Het kan ook een club zijn waarvan mensen zeggen dat het een kleine club is, maar die kan staan voor heel goed voetbal. Het hoeft niet per se een waanzinnig grote club te zijn, maar ik wil op een bepaald niveau blijven spelen. Eredivisie? Ik zeg bij voorbaat geen nee, het ligt er een beetje aan. Ze moeten een positieve spelopvatting hebben, om het zo maar te zeggen. Dat hoeft niet per se de Eredivisie te zijn. Als ik er een goed gevoel bij heb, ga ik er over nadenken. Keuken Kampioen Divisie? Nee daar sta ik niet voor open."

Afellay sluit de deur voor FC Utrecht. "Utrecht is een fantastische club, ik kom daar ook vandaan. In het verleden ben ik Jordy Zuidam vaak zat tegengekomen. Ik hou niet van mensen die zeggen dat ze me bellen, maar dat vervolgens niet doen. Het hoeft ook niet van mij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Afellay nog Eredivisie-proof?

Ja
39%
Nee
61%
(5459 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws