Gepasseerde Lang haalt als invaller zijn gram: Jong Oranje verslaat Noorwegen

Gepasseerde Lang haalt als invaller zijn gram: Jong Oranje verslaat Noorwegen

08-09-2020 21:56
88

Jong Oranje heeft ook zijn zesde wedstrijd in de EK-kwalificatie gewonnen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi boekte in Almere een moeizame zege op de leeftijdsgenoten van Noorwegen dankzij Noa Lang en Myron Boadu.

De Nederlandse talenten wonnen afgelopen weekeinde het veelbesproken duel met Wit-Rusland met liefst 0-7. Ten opzichte van dat duel voerde Van de Looi, die na zijn uitstapje naar Oranje weer langs de lijn stond, drie wijzigingen door: Jordan Teze, Noa Lang en Justin Hoogma maakten plaats voor Deyovaisio Zeefuik, Javairô Dilrosun en Sven Botman.

Jong Oranje had moeite om door de Noorse muur te breken en dwong weinig af in de eerste helft. Op slag van rust kreeg Dilrosun de eerste serieuze mogelijkheid, maar hij schoot in het zijnet. Vervolgens kopte Boadu nog op de lat. In de tweede helft was ook Ryan Gravenberch dicht bij een treffer, maar zijn schot eindigde net naast het doel.

Aan de andere kant kwamen ook de Noren er een paar keer gevaarlijk uit. Jens Petter Hauge had moeten scoren, maar het laatste passje van AZ'er Hakon Evjen was te slordig. Daarna sloeg Jong Oranje dankzij invaller Lang alsnog toe. De Ajax-aanvaller schoot bij de tweede paal overtuigend binnen uit een voorzet van Dani de Wit.

Nadat Jong Oranje ontsnapte aan de gelijkmaker toen de Noren de paal raakten, zorgde Boadu uit de counter voor de beslissing. Daardoor gaat Jong Oranje fier aan kop in de kwalificatiepoule. De voorsprong op nummer twee Jong Portugal bedraagt zes punten, al hebben de Portugezen nog wel een duel tegoed.