Ronaldo de grote man bij Portugal, België maakt gehakt van IJsland

08-09-2020 22:43
28

België heeft dinsdag een ruime zege geboekt op IJsland in de Nations League. Frankrijk won ook een reprise van de WK-finale van Kroatië, terwijl Cristiano Ronaldo de grens van honderd interlandgoals slechtte voor Portugal.

België - IJsland 5-1
De Rode Duivels kwamen door een curieus doelpunt op achterstand tegen IJsland. Holmbert Aron Fridjonsson zag zijn inzet via doelman Koen Casteels in het doel verdwijnen, maar België stelde razendsnel orde op zaken. Axel Witsel maakte twee minuten later al gelijk en Michy Batshuayi zorgde even later voor de voorsprong. In de tweede helft namen de Belgen afstand via Dries Mertens, Batshuayi en Jeremy Doku. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez gaat nu alleen aan kop in groep 2 van de Nations League.

Denemarken - Engeland 0-0
Engeland verzuimde om gelijke tred te houden met België. The Three Lions moesten het in en tegen Denemarken zonder de weggestuurden Phil Foden en Mason Greenwood stellen. Zonder de impulsen van het veelbesproken duo werd er niet gescoord: 0-0. Bij Denemarken stond Kasper Dolberg in de punt van de aanval, ook Christian Eriksen was van de partij.

Frankrijk - Kroatië 4-2
De reprise van de WK-finale van 2018 tussen Frankrijk en Kroatië werd in exact dezelfde cijfers een prooi voor Les Bleus: 4-2. Dejan Lovren zette Kroatië op voorsprong met een knappe goal, maar kort voor rust draaide Frankrijk de rollen om. Na een fraaie aanval tekende Antoine Griezmann voor de gelijkmaker. Ook de 2-1 mocht er zijn. Wissam Ben Yedder bediende Anthony Martial, die de bal via doelman Dominik Livakovic in het doel zag verdwijnen.

In de tweede helft maakte Josip Brekalo er met een rommelgoal weer 2-2 van, maar de Fransen gingen - met debutant Eduardo Camavinga - uiteindelijk met de zege aan de haal. Dayot Upamecano kopte de 2-3 binnen en Olivier Giroud zorgde voor de beslissing. De wereldkampioen blijft daarmee foutloos in groep 3 van de Nations League.

Zweden - Portugal 0-2
Cristiano Ronaldo eiste de absolute hoofdrol op bij Zweden - Portugal. De aanvaller tekende kort voor rust voor zijn honderdste interlandgoal door een vrije trap schitterend binnen te schieten. Hij is de eerste Europese voetballer die die mijlpaal bereikt. Twintig minuten voor tijd zorgde de 35-jarige ster ook op fraaie wijze voor de beslissing: 2-0. Portugal komt daardoor net als Frankrijk op zes punten na twee duels.