FC Utrecht-revelatie mag voor twee jaar bijtekenen na sterk voorseizoen

FC Utrecht-revelatie mag voor twee jaar bijtekenen na sterk voorseizoen

09-09-2020 10:34
49

FC Utrecht en Davy van den Berg gaan de komende jaren met elkaar door. De twintigjarige middenvelder uit Uden kwam in 2019 over van PSV, speelde sindsdien veertien Keuken Kampioen Divisie-duels met Jong FC Utrecht en sloot deze zomer aan bij het eerste elftal.

Van den Berg maakte daarin indruk en wordt nu dus beloond met een nieuw contract: zijn tot 2021 doorlopende verbintenis is verlengd tot medio 2023. "De manier waarop Davy zich de voorbije periode heeft gemanifesteerd, stemt tot tevredenheid", laat FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam weten aan de clubkanalen. "Davy is een speler met flair en zelfvertrouwen, die buitengewoon talentvol is. Hij leest het spel en kan met zijn passing aanvallen opzetten en teamgenoten in stelling brengen."

De middenvelder zelf is ook verheugd over het nieuws en staat te kijken van zijn snelle ontwikkeling. "Veertien wedstrijden voor Jong FC Utrecht is eigenlijk niet heel veel, vergeleken met sommige jongens die er nog steeds zitten. Maar ik ben van plan om er zo veel mogelijk te spelen. In het stadion met het eerste zou mooi zijn, maar dat aantal van veertien wil ik ook uitbreiden."

Van den Berg had zaterdag zijn debuut voor het eerste elftal kunnen maken, maar de wedstrijd tegen AZ is uitgesteld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie