Slot over uitstellen FC Utrecht-AZ: 'Een win-winsituatie voor iedereen'

Slot over uitstellen FC Utrecht-AZ: 'Een win-winsituatie voor iedereen'

Gepubliceerd: woensdag 9 september 2020 om 11:29wo 09-09-2020 om 11:29

AZ-trainer Arne Slot heeft gereageerd op het verplaatsen van de Eredivisie-ouverture tussen FC Utrecht en AZ. De Alkmaarders hadden hierop aangedrongen, in verband met de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev op dinsdag 15 september.

Deze beslissing zorgde voor heel wat commotie, met name in Utrecht en omstreken. Volgens Slot is het uitstellen van de wedstrijd echter in het belang van alle Eredivisie-clubs. "Op het moment dat wij daar winnen, levert dat coëfficiëntenpunten en geld op. Dat geld kunnen we weer in het solidariteitsfonds stoppen. Dus ik denk dat het voor iedereen goed is, wat dat aangaat een win-winsituatie", aldus Slot voor de FOX Sports-camera's.

AZ had aanvankelijk drie dagen rust, maar heeft nu een volle week om zich voor te bereiden. "Nu krijgen we de kans om te kunnen presteren en winnen in Kiev. En die kans was een stuk minder groot als we zaterdag hadden moeten spelen." Als AZ de Oekraïners uitschakelt, wacht Rapid Wien of AA Gent in de laatste Champions League-voorronde. "Ik ga die ploegen niet onderschatten, maar ik denk dat wij competitief zijn aan die teams. Maar dan ga ik heel erg op de feiten vooruitlopen."

Wanneer FC Utrecht-AZ ingehaald wordt, is nog niet bekend. Mocht AZ sneuvelen in Oekraïne, dan kan het waarschijnlijk voor het einde van de maand al aantreden in De Galgenwaard.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat AZ Dinamo Kiev uitschakelen?

Ja
45%
Nee
55%
(2194 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws