AZ maakt transfer officieel: Letschert zet handtekening onder contract in Alkmaar

AZ maakt transfer officieel: Letschert zet handtekening onder contract in Alkmaar

07-09-2020 18:20 Laatste update: 18:22
47

Het was slechts een formaliteit, maar Timo Letschert is vanaf maandag officieel speler van AZ. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023.

Letschert bereikte vorige week donderdag al een mondeling akkoord met AZ, maar staat nu officieel onder contract in Alkmaar. Hij speelde al 45 minuten mee in een oefenwedstrijd tegen KAA Gent. Letschert speelde zijn wedstrijden vorig seizoen voor Hamburger SV, maar zijn contract in Duitsland liep af.

"De professionaliteit en het hoge niveau van mijn teamgenoten", reageert Letschert op de vraag wat hem de afgelopen dagen het meest is opgevallen bij zijn nieuwe club. In gesprek met het clubkanaal blikt hij vooruit. "De faciliteiten zijn top en er wordt heel hard getraind. Iedereen is er echt op gefocust om beter te worden. Zelf wil ik belangrijk zijn voor het team en de jongere jongens helpen. Ik ben zelf pas 27, maar heb al wel de nodige ervaring opgedaan."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is tevreden dat Letschert zijn handtekening heeft gezet. "Na het vertrek van centrale verdediger Stijn Wuytens zijn we enige tijd bezig geweest om een geschikte vervanger te vinden. We zijn bij Timo terecht gekomen omdat we een speler wilden die er direct zou staan en ons sterker zou maken. In die categorie lopen niet veel spelers rond die haalbaar zijn voor AZ. Gelukkig stond Timo er voor open om terug te gaan naar Nederland."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie