Zorgen bij AZ: steunpilaren Stengs en Idrissi aan de kant in aanloop naar 'Kiev'

9 september om 17:28

AZ verkeert een kleine week voor het belangrijke Champions League-duel met Dinamo Kiev nog in onzekerheid over de fitheid van Calvin Stengs en Oussama Idrissi. De aanvallers kwamen sinds het treffen met Viktoria Plzen van twee weken geleden niet meer in actie.

Beide steunpilaren bleven tijdens de oefenwedstrijden tegen ADO Den Haag en AA Gent aan de kant. Ook dinsdag, toen AZ op het trainingscomplex een grote partij van elf tegen elf speelde, deden Stengs en Idrissi niet mee, weet het Noordhollands Dagblad. Verder ontbrak alleen Jordy Clasie. Fredrik Midtsjö, die met een blessure afhaakte bij het Noorse team, was wel van de partij.

Het roept vragen op over de fitheid van de buitenspelers. Stengs miste bijna de hele voorbereiding. Hij stond tegen Viktoria Plzen wel in de basis, maar haalde niet zijn gebruikelijke niveau en ging na een uur moegestreden naar de kant. Sindsdien heeft trainer Arne Slot één van zijn belangrijkste spelers dus niet kunnen klaarstomen voor het treffen met de Oekraïners.

Idrissi kende wel een normale voorbereiding, maar hij haalde tegen de Tsjechen het einde van de wedstrijd ook niet. Mocht het duo dinsdag tegen Dinamo Kiev weer meedoen, dan is dat drie weken na hun laatste optreden.