AZ haalt 'sloper': 'Hij wil beuken en kleunen, de VAR is niet in zijn voordeel'

AZ haalt 'sloper': 'Hij wil beuken en kleunen, de VAR is niet in zijn voordeel'

09-09-2020 19:36
94

Barry van Galen is te spreken over de komst van Timo Letschert naar AZ. De clubicoon van de Alkmaarders hoopt dat Teun Koopmeiners daardoor weer snel een linie kan doorschuiven.

"Ik was altijd wel gecharmeerd van hem", zegt Van Galen tegen Voetbal International over Letschert. "Het is een winnaar. Hij loopt wat moeilijk, maar het is een mooie, rauwe speler. De VAR spreekt niet in zijn voordeel. Het is gewoon een sloper. Hij wil beuken en kleunen, maar dat kan niet meer. Ik houd wel van zulke types en vind het een goede zaak dat AZ hem gehaald heeft."

Door de komst van Letschert schuift Koopmeiners vermoedelijk spoedig weer door naar het middenveld. Van Galen is lyrisch over de 22-jarige aanvoerder, die nog ontbrak in de selectie van het Nederlands elftal. "Dit was voor hem een ideaal moment om erbij te komen. Hij laat nooit iemand in de steek, staat er altijd. Als je echt goed kijkt, heb je niets op hem aan te merken."

"Op een gegeven moment moet hij er wel bij komen. Hij moet doorgroeien", vervolgt de voormalig spelmaker van AZ. "Koopmeiners kan echt voor jaren een bepalende factor worden in het Nederlands elftal. Hij gaat straks ook een stapje hoger maken. Maar AZ moet hem nu echt niet laten gaan. Hij moet na dit seizoen gaan. We gaan eerst kampioen worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie